Úvod » Blog

Recenze: Citizen Promaster Eco-drive NIGHTHAWK BJ7010-59E

publikováno 11.03.2009 (aktualizováno 18.02.2021)

Už dlouhou dobu jsem měl nutkání si pořídit nové hodinky protože moje sportovní hodinky Timex, které jsem dostal k 18-tým narozeninám už zasluhovali zakonzerovavat a schovat do krabičky. Problém byl ale v tom jaký model by se mi líbil a taky se ke mě trošku hodil. To vše komplikováno tím aby to byly kvalitní hodinky a nemusel jsem prodat ledvinu proto abych si je mohl pořídit

Přemýšlel jsem dlouho a urputně, až mě napadlo se s radou obrátit na mého kamaráda který tomu rozumí, má totiž e-shop v něm hodinky, pera a parfémy skvělé kvality. Našli jsme pár modelů různých značek podle mého zadání. Mezi nimi i Breitling Navitimer, ale jak říkám nechtěl jsem kvůli nákupu hodinek a jejich ceně přijít o žádné orgány, takže jsme museli upřesnit zadání..

A vyšly z toho nejlépe moje nové hodinky Citizen Nighthawk. Mají minimální vnější lunetu takže nevypadají jako potápěčeské hodinky (bude to asi i tím že to jsou letecké hodinky). Mají datumovku, mají vteřinovku, mají i ostatní dvě důležité ručičky pro orinetaci o tom kolik je právě hodin a minut. Splňují tedy vše podstatné. Nesplňují to že jsem chtěl původně chronograf se stopkami a tak. Chvilku jsem přemýšlel o tom že si pořídím hodinky Casio. Rozum ale zvítězil a chronograf jsem "vyměnil" za o třídu lepší hodinky a nelituju toho.

Hodinky totiž nemají jen to o čem už jsem psal. Hodinky mají dvojí čas, který se stejně tak dá používat k tomu že ukazuje zda se malá hodinová ručička pohybuje v dopoledních nebo odpoledních hodinách. Na obrázku vitíte, že to dělá ta dvojitá červeno bílé ručička. Je to taková mala fičura skoro k ničemu ale i tak si myslím že ji sleduju více než bych používal ty stopky..

Další paráda je že se jedná o model ECO-DRIVE. To znamená že hodinky místo klasické baterie obsahují akumulátor, který je dobíjen pomocí denního světla a hodinky tak vydží tikat dest nebo více let a nemusí vás obtěžovat neustálé rozebírání a přetěsňování hodinek kvůli výměně baterie.

Mají v sobě i logaritmické pravítko, s kterým se dá lecos spočítat, fakt to funguje moc pěkně a ikdyž to moc nevyužiju, tak to hodinkám přidává na důležitosti a je to opravdu precizně zpracováno. Luneta se točí vevnitř pod sklem, takže ani nehrozí její zašpinění, poškození nebo zhoršení funkčnosti.

Celkově jsou hodinky robustní a kompaktní, mají pěkný kovový pásek (tah) s precizním zavíráním s pojistkou.

A vlastně ještě nakonec je potřeba zdůraznit že jsme na to s parťákem Ivanem vyzráli tak, že jsme nové hodinky se zárukou koupili v dražbe na e-bay za cenu nesrovatelně nišší než nabízí jakýkoliv český e-shop nebo prodejna. Sice to trvalo 8dní než dorazili z HongKongu až do Prahy, ale úspora přez 60% nákladů na jejich pořízení teda fakt stála za to...

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: ostatní

Návštěv: 8960
Dnes: 1
Online: 1

Aktualita

3D tiskárna Průša MK2
Za několik málo stokorun jsem záhadným a velmi rychlým způsobem (kdy jsem chtěl koupit jen jeden náhradní díl) získal torzo originální tiskárny Průša MK2. Vertikální i horizontální rám, pojezdové tyče, Y-vozík, celá sestava osy X, heatbed a motory i se závitovými tyčemi. Nějaké součástky na extrudér a okolní plasty.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace